• Færdig eternittag efter asbestsanering

    Skorsten

Specialister i skorstensarbejde

Hos Dansk Tagkompagni udfører vi alle former for arbejde med skorstene, herunder  opsætning, reparation og fjernelse. Vi opfører både skorstene i forbindelse med tagarbejde, men også hvis du blot drømmer om at føje en flot skorsten til dit hus. 

Drømmer du om at tilføje en skorsten, og ønsker du at få et uforpligtende tilbud på denne opgave, så har Dansk Tagkompagni stor erfaring med opsætning og vedligeholdelse af skorstene. Vi tilbyder naturligvis at komme med et uforpligtende tilbud på din opgave.

Kontakt Dansk Tagkompagni allerede i dag og få råd og vejledning om dit byggeprojekt. Se nærmere på vores referencer og læs hvordan vores tidligere kunder har oplevet deres samarbejde med Dansk Tagkompagni.

Inddækning af skorsten

Hvis du planlægger at opsætte en skorsten eller hvis du allerede har en, så er det relevant at overveje en inddækning. Inddækning af skorstene udføres med det formål at lede vand væk fra huset ved eksempelvis skybrud og mindre regnskyl, og dermed forhindre vand i at løbe ind i bygningen. Inddækningen er en tætning af materialerne, da det kan være vanskeligt at få tagsten og tagplader til at ligge helt tæt. Det er vigtigt at have en inddækning i tilfælde af, at der ikke er fuldstændig tætning omkring skorstenen. Det er samtidig vigtigt, at inddækningen er udført korrekt, således at fugtskader undgås.

Fugning af skorsten

Det er vigtigt at vedligeholde din skorsten, da den typisk er placeret højt oppe og frit tilgængelig for eksponering af de skiftende årstider. Her kan den risikere at få de samme former for skader, som facaden på huset – det er bare sværere at opdage skaderne i tide, grundet placeringen. Bliver skader i skorstenen ikke opdaget i tide, kan du i værste fald risikere, at den falder sammen. Derfor er det en god ide at vedligeholde mørtlen i skorstenen, og dermed sørge for, at fugerne er så friske og massive som muligt. Udover at det beskytter murværket mod skader, giver det også et pænt og velholdt look. Det er derfor en god idé at få genopfrisket fuger i skorstenen med jævne mellemrum.

  • nyt tagpap tag med liste dækning på hus i Nordsjaelland
  • nyt tagpap tag med liste dækning på hus i Nordsjaelland
  • nyt tagpap tag med liste dækning på hus i Nordsjaelland

Reparation af skorsten

Lige så vigtigt det er at vedligeholde de øvrige dele af huset, lige så vigtigt er det at vedligeholde din skorsten. Skorstenen udsættes hele året for både vind og vejr, hvilket slider på murværket og dets puds. Sørger du ikke for at vedligeholde den, risikerer du, at murværket eller mørtlen nedbrydes, hvilket kan gøre skorstenen ustabil. 

Skader på en pudset skorsten kan ses i form af revner eller afskallet maling, mens det for en muret skorsten typisk kan ses i form af manglende eller defekte mursten eller løse og nedbrudte fuger. Hvis din skorsten allerede har skader, kan du med fordel kontakte os. Hos Dansk Tagkompagni har vi stor erfaring med at reparere skorstene, og vi kan garantere, at vi giver enhver skorsten et holdbart, flot og sikkert resultat.

Fjernelse af skorsten

Hvis du ikke er interesseret i fortsat at vedligeholde din skorsten, er det også en mulighed at fjerne den helt. Dette er dog et mere omfangsrigt projekt, da der skal bygges nyt tag, der hvor skorstenen var placeret. I de fleste tilfælde kan det derfor bedst betale sig, at bevare skorstenen og blot sørge for at vedligeholde den. Er du fortsat interesseret i at få din nuværende skorsten fjernet, tilbyder vi hos Dansk Tagkompagni både at fjerne din nuværende skorsten, samt at foretage en tagreparation.

Stålskorsten

Hvis du ønsker dig en brændeovn, men ikke har en skorsten i forvejen, kan det være relevant at overveje en stålskorsten. En skorsten af stål er et godt og billigt alternativ til en skorsten af mursten, da den kan monteres på hele tagets overflade eller på husets ydervægge. Du har dermed mulighed for at placere brændeovnen præcis der, hvor du ønsker den. Udover at det er økonomisk fordelagtigt, samt en hurtigere og mere fleksibel løsning, så har en stålskorsten også en lang levetid.

Dog er det vigtigt at bemærke, at en stålskorsten ikke tåler lige så høje temperaturer, som en muret skorsten. Det er derfor vigtigt at være sikker på, at skorstenen kan klare brændeovnens temperatur. Er du interesseret i en stålskorsten, hjælper vi dig gerne med at sikre at brændeovn og skorsten kan supplere hinanden.

 

Indhent et
uforpligtende tilbud

* Vi arbejder pt kun på Sjælland.