Professionel asbestsanering

Når vi udfører asbestsanering bliver det gjort med stor professionalisme og forsigtighed. Alle vores medarbejdere er uddannet i at håndtere materialer med asbest – og med vores erfaring og viden, garanterer vi et fejlfrit resultat. Vi benytter altid det fornødne udstyr og værnemidler for at sikre både vores og din sundhed.

Vores mandskab følger alle de regler, der gælder for asbestsanering – og vi holder os konstant opdateret på området. På den måde er vi din forsikring for, at alle regler bliver overholdt.

Hvad er asbest?

Asbest er en samlet betegnelse for en række naturlige mineraler, der alle er ekstremt sundhedsskadelige. Op gennem 1960’erne og 1980’erne blev mineralerne brugt i næsten alle byggematerialer, da de var utrolig effektive til at mindske brand.

I 1986 blev det dog ulovligt, da det blev bevist at mineralerne er meget sundhedsskadelige for de, der indånder dem. Det er i dag derfor afgørende, at asbesten bliver fjernet fra bygninger for at de kan beboes.

Hvorfor er asbest farligt?

Fibrene i asbest er ultra tynde og meget stærke. Og netop hårdførheden gør, at de er utrolig skadelige for mennesker at indånde. Har du først indåndet fibrene, bliver de i kroppen for altid. Derfor ser man som oftest også først følgesygdommene efter 30-40 år efter man er blevet udsat for det og kan desværre både føre til lungekræft, stenlunger og andre sygdomme.

Står du derfor overfor en tagrenovering af dit hus eller bygning, er det afgørende, at der grundigt bliver undersøgt, om der er spor af asbest for, at det kan blive fjernet.

Fjernelse af asbest

Selvom brugen af asbest for længst er blevet forbudt, er der i dag stadig mange bygninger, hvor det farlige materiale findes i både tag, facade, loftplader og beton. Står du med et renoveringsprojekt, der skal saneres grundet mistanke om asbest, kan Dansk Tagkompagni sørge for et professionelt forløb, der sikrer 100 % fjernelse af asbest.

Efterfølgende skal et nyt tag lægges som følge af asbestsaneringen. Hos Dansk Tagkompagni kan vi være behjælpelige med den nye tagbelægning. Du kan læse mere om de forskellige former, f.eks. tegltag og ståltag, lige her.

Hjælp til privat og erhverv

Hos Dansk Tagkompagni har vi over 20 års erfaring med asbestsanering. Uanset om du derfor står overfor en renovering af dit hus eller nedrivning af en bygning, kan vores mandskab både foretage en asbest test, og i fald den er positiv – sørge for at det bliver fjernet på ansvarlig vis. Da intet forløb altid er det samme, skræddersyr vi altid hvert forløb efter for at opnå et fejlfrit resultat.

For flere informationer om asbestsanering kan du læse Dansk Industri side om emnet lige her.

Udskiftning af eternittag med asbest

Den dag i dag bliver ingen huse lavet med materialer, der indeholder asbest. Dog har materialet været flittigt brugt i eternittag op gennem tiden, hvilket betyder, at rigtig mange eternittage den dag i dag desværre indeholder det farlige materiale.

ER DET FARLIGT AT BO I ET HUS MED ASBEST?
Det er ikke farligt at bo i et hus med eternittag, der indeholder asbest. Problemet opstår, den dag du vælger at få udskiftet taget. Så snart du eller dit byggefirma begynder at pille tagpladerne fra hinanden, vil de små fibre indtage luften du indånder.

Har du mistanke om, at dit eternittag – eller anden tagtype tag indeholder asbest, er det derfor utrolig vigtigt, at du hyrer et byggefirma, der ved, hvordan man håndterer det på forsvarlig vis. Ellers risikerer du at ende med både at skade dit helbred og din pengepung.

Nedtagning af asbesttag

Når vi nedtager et tag med asbest, har vi flere ting in mente for at sikre, at det ikke spreder sig, men bliver fjernet effektivt i stedet. Det skal være en forsigtig proces og foregå oppe på taget, indtil det er pakket ind i plastposer, som man kan bortskaffe asbesten i.

Først starter vi med at vurdere porøsiteten af tagpladerne – kan de risikere at smuldre ved nedtagning, eller er de stabile nok til at flytte tagplade for tagplade?

Alt efter porøsitet vil vi dernæst fjerne tagpladerne med særligt udstyr til håndtering af asbest. Er etternittagpladerne her porøse eller limet fast, så de skal knækkes over, vil de afgive asbestfibre. I de situationer er det derfor nødvendigt med både asbestdragt, handsker og maske.

Herefter vil vi så fugte pladerne, så asbesten bliver på tagpladen. Vi lægger dem forsigtigt i passende plastikposer markeret med ASBEST udenpå til sidst.

Bortskaffelse af asbesttag

Bortskaffelsen af asbest skal ske i overensstemmelse med Miljøministeriets regler, må ikke udføres af folk under 18 år. Hertil foregår processen nogenlunde som omtalt ovenfor. Hvis tagpladerne ikke støver, behøver man ikke at emballere dem specielt – men støver de, og afgiver de på den måde asbestpartikler, skal tagpladerne fugtes og pakkes i tætomsluttende plastikposer med mærkat udenpå.

Prisen på fjernelse af asbesttag

Det er vigtigt, at der tages de nødvendige forholdsregler, når man arbejder med asbest. Derfor vil det i langt de fleste tilfælde være lettest og mest ansvarligt at lade professionelle om at fjerne det giftige materiale.

Ved at vælge en professionel samarbejdspartner, der har erfaring med fjernelse af asbesttag, er du sikke på, at arbejdet udføres korrekt. Derudover slipper du for at udsætte dig selv og din familie for sundhedsfarlig risiko, når du lader professionelle stå for opgaven.

Men hvad koster det at få fjernet et asbesttag? Prisen afhænger af flere faktorer bl.a. tagets størrelse, typen af tagplader og ejendommens højde. Det er dog tagets størrelse, der spiller den største rolle på prisen. Det er derfor altid vigtigt at få et tilbud på fjernelse af asbesttag, så du er sikker på at kende omkostningerne, inden arbejdet påbegyndes.

Husk at du desuden har mulighed for at søge tilskud, hvis du fjerner asbesttag i forbindelse med en energirenovering. Du skal dog søge tilskuddet inden, du påbegynder renoveringen.

Få et uforpligtende tilbud på fjernelse af asbest

Vil du have undersøgt dit tag for asbest og samtidig få et uforpligtende, er du velkommen til at få en snak med en af vores specialister. Vi rykker gerne ud og undersøger din konkrete opgave.

Kontakt os på tlf. 33 22 33 33, pr mail på info@dansktagkompagni.dk eller skriv en besked i vores kontaktformular. Så vender vi tilbage så hurtigt vi kan.

Vi er godt anbefalet

God kontakt

Vi har haft fornøjelsen af at få monteret et nyt tag af Dansk Tagkompagni. Vi er blevet rigtig glade for resultatet, og hvis man skal have skiftet tag, kan vi sagtens anbefale at tage fat i Dansk Tagkompagni. Vi er i hvert fald godt tilfredse.

Gode håndværkere

Super god dialog fra tilbudsstart til taget stod færdigt. Småjusteringer efter arbejdet var færdigt med der hurtigt aftalt opfølgning på så det kunne sidde lige i skabet! Ingen grimme overraskelser eller uventede regninger.

Professionelle og troværdige

Har følt mig varetaget og prioriteret fra dag et og frem til i dag. Kundeservice er i top og samtlige af de gutter som vi har haft gående.Så hvis du søger troværdighed og professionel omhyggelighed og super rimelige priser, så kan du roligt vælge Dansk Tagkompagni.

God kontakt

Vi har haft fornøjelsen af at få monteret et nyt tag af Dansk Tagkompagni. Vi er blevet rigtig glade for resultatet, og hvis man skal have skiftet tag, kan vi sagtens anbefale at tage fat i Dansk Tagkompagni. Vi er i hvert fald godt tilfredse.

Gode håndværkere

Super god dialog fra tilbudsstart til taget stod færdigt. Småjusteringer efter arbejdet var færdigt med der hurtigt aftalt opfølgning på så det kunne sidde lige i skabet! Ingen grimme overraskelser eller uventede regninger.

Professionelle og troværdige

Har følt mig varetaget og prioriteret fra dag et og frem til i dag. Kundeservice er i top og samtlige af de gutter som vi har haft gående.Så hvis du søger troværdighed og professionel omhyggelighed og super rimelige priser, så kan du roligt vælge Dansk Tagkompagni.