Nyt betontag

For mange husejere er taget den femte facade for huset, da det har lige så stor betydning som bygningens øvrige facader og æstetisk set gør en stor forskel.

Et betontag kan klart anbefales. Skal du som boligejer have nyt tag, så er betontagsten et oplagt valg, fordi de er solide, og samtidig får taget til at stå rigtig flot. Det er derfor heller ikke underligt, at betontagsten er den tagtype, som fylder mest i det danske landskab.

Vil du høre mere om dine muligheder for et betontag, er du velkommen til at give os et kald på tlf. 33 22 33 33 eller sende en mail til kunde@dansktagkompagni.dk. Så vender vi tilbage, så hurtigt vi kan.

Hvorfor skal jeg vælge betontagsten?

Betontagsten fås i forskellige farver og udformninger, som er inspireret af de klassiske buer fra teglsten. Udover den tydelige inspirationskilde er prisen faktisk lavere, da betonsten er billigere end teglsten.

Med et betontag får du mulighed for at vælge mellem flere forskellige udformninger. Det er både muligt at få et betontag, som ligner klassiske tegl, men også muligt med et design, der minder om skifersten.

Falder valget på sidstnævnte, vil taget få et moderne, afdæmpet og stramt look. De seneste 10 år har man set en markant fremgang i overgangen fra de mere traditionelle vingetagsten til skifertagstens-looket.

Dertil skal det siges, at et betontag kan holde i rigtig mange år. Afhængig af hvilken type du vælger, kan holdbarheden være helt op til 50 år. Ønsker du derfor et holdbart tag, du ikke skal bekymre dig om de næste mange år, skal dit valg af tag falde på et betontag.

Opsummering af fordele ved et betontag:

  • Mulighed for forskellige farver og former
  • Mulighed for varierende typer design (f.eks. tegl-, vinge- eller skifertagsten)
  • Enormt lang holdbarhed (op til 50 år)

Hvad er betontagsten?

Betontagsten er fremstillet i beton. Det består af cement, sand og vand, hvilket må siges at være aldeles robuste materialer. Og det er en fordel, da det gør taget yderst modstandsdygtigt overfor blæst og rusk.

Eksempelvis vejer en kvadratmeter af et betontag cirka 40 kilo, hvilket stiller krav til selve tagkonstruktionen og tagspærene. Det er et tungt tag til en særdeles solid konstruktion.

Skal du derfor have lagt et nyt betontegltag, vil vi derfor inspicere din tagkonstruktion grundigt for at sikre, at den kan holde til det tunge og robuste beton.

Hvad koster betontagsten?

Kvadratmeterprisen på betontagsten er cirka 10-20 % lavere i forhold til almindelige teglsten. Dog er der rigtig mange forhold og faktorer, der skal tages højde for, når vi lægger et nyt betontag. Det kan f.eks. være opbygningen af konstruktionen under tagstenene.

Hos Dansk Tagkompagni er du altid velkommen til at kontakte os for at få et uforpligtende tilbud på et nyt betontag. Ring til os i dag på tlf. 33 22 33 33, og få en snak med os om mulighederne for at få et klassisk og flot betontag.

Indhent et uforpligtende tilbud

Udfyld formularen, så vender vi tilbage med et tilbud.
Lige pt. arbejder vi kun på Sjælland.

Kræver nyt betontag et undertag?

Den sikreste løsning for at få et solidt betontag forudsætter, at betontagsten lægges med undertag. Der er ofte også meget vedligeholdelsesarbejde med at understryge betontagsten, hvilket blot er endnu en grund til få udført en tagkonstruktion med undertag.

Et undertag tager ikke lang tid at udføre, da det ofte er en let tagdug i plastmateriale eller faste plader – eksempelvis krydsfinérplader med tagpap.

Forskellige typer betonteglsten

Hos Dansk Tagkompagni benytter vi tagsten fra BMI RoofPro, tidligere kendt som Monier, der er den førende leverandør af tagmaterialer i Norden og Baltikum. Der findes mange forskellige typer af betontag, og det er først og fremmest relevant at overveje, om du ønsker at dit nye tag skal have en mat eller glansfuld overflade.

Ønsker du en glansfuld overflade, kan du med fordel overveje B&C Protector. Denne betontagsten har en stærk overflade med en smuk, dyb farve, der er særligt UV-bestandig. Drømmer du derimod om et tag med et mat udseende, så bør du overveje B&C Polar, som er en ekstra holdbar teglsten, der er særligt udviklet til det hårde, nordiske klima.

Renoverer du et tag, er B&C 25 Aerlox et godt valg, da denne serie er 40% lettere end en almindelig betonteglsten. Til samme job er B&C 30 Ergo ligeledes et relevant bud, da denne også er en letvægtstagsten, der er nem at arbejde med. B&C Danflock betonteglsten er det effektive og økonomisk smarte valg, da disse betonteglsten kan lægges uden undertag.

B&C Dobbelt-S er den klassiske betontagsten, der oftest anvendes på de danske huse. Dette skyldes dens stærke holdbarhed, vejrbestandighed samt konkurrencedygtige pris, der samlet set har gjort den til et sikkert valg til både nybyggeri og renovering.

Tegl vs. Beton

Når du skal vælge nyt tag, er en af de vigtigste overvejelser, hvilket materiale, der skal benyttes. Tegl og beton benyttes sædvanligvis til tagreparation.

Tegl er lavet af ler, hvilket giver en smuk farve, der, trods høj eksponering af UV, ikke falmer. Materialet patineres derimod naturligt, og det er samtidig meget modstandsdygtigt overfor alger og mos, da det tørrer langt hurtigere end beton efter at have været udsat for fugt. Det betyder også, at tegl har en lang levetid.

Ligesom tegl er beton et stærkt, holdbart og modstandsdygtigt materiale. Beton er et godt og økonomisk alternativ til tegl, da det er et af de mest prisvenlige materialer på markedet. Det er dog mindre modstandsdygtigt overfor alger og mos, men til gengæld mere holdbart overfor frost, hvilket gør dette materiale velegnet til tagdækning i Danmark.

Få et uforpligtende tilbud på lægning af betontag

Husk at du altid er velkommen til at kontakte Dansk Tagkompagni via vores kontaktformular eller ved at ringe på tlf. 33 22 33 33, hvis du har spørgsmål til et kommende tagprojekt eller til et nyt betontag. Du kan også skrive til kunde@dansktagkompagni.dk.

Vi har mere end 20 års erfaring i branchen, og derfor er der ikke ét tagprojekt som vi ikke har udført før. Vores mål er at gøre dig tilfreds som kunde, hvilket vi sætter en dyd i. Se f.eks. vores referencer fra tidligere kunder og cases. Husk også, at vi også udfører tagreparation og tagrenovering i Nordsjælland.

Desuden er vi medlem af byg garanti, hvilket er din forsikring om, at vi leverer et solidt stykke arbejde.

Hos os tager vi dine ønsker seriøst, og vi går ikke på kompromis med kvaliteten. Det er uanset, om du skal have renoveret dit tag, have nyt tag på huset eller har et tagprojekt, du gerne vil have gjort til virkelighed.

Vi er godt anbefalet

God kontakt

Vi har haft fornøjelsen af at få monteret et nyt tag af Dansk Tagkompagni. Vi er blevet rigtig glade for resultatet, og hvis man skal have skiftet tag, kan vi sagtens anbefale at tage fat i Dansk Tagkompagni. Vi er i hvert fald godt tilfredse.

Gode håndværkere

Super god dialog fra tilbudsstart til taget stod færdigt. Småjusteringer efter arbejdet var færdigt med der hurtigt aftalt opfølgning på så det kunne sidde lige i skabet! Ingen grimme overraskelser eller uventede regninger.

Professionelle og troværdige

Har følt mig varetaget og prioriteret fra dag et og frem til i dag. Kundeservice er i top og samtlige af de gutter som vi har haft gående.Så hvis du søger troværdighed og professionel omhyggelighed og super rimelige priser, så kan du roligt vælge Dansk Tagkompagni.

God kontakt

Vi har haft fornøjelsen af at få monteret et nyt tag af Dansk Tagkompagni. Vi er blevet rigtig glade for resultatet, og hvis man skal have skiftet tag, kan vi sagtens anbefale at tage fat i Dansk Tagkompagni. Vi er i hvert fald godt tilfredse.

Gode håndværkere

Super god dialog fra tilbudsstart til taget stod færdigt. Småjusteringer efter arbejdet var færdigt med der hurtigt aftalt opfølgning på så det kunne sidde lige i skabet! Ingen grimme overraskelser eller uventede regninger.

Professionelle og troværdige

Har følt mig varetaget og prioriteret fra dag et og frem til i dag. Kundeservice er i top og samtlige af de gutter som vi har haft gående.Så hvis du søger troværdighed og professionel omhyggelighed og super rimelige priser, så kan du roligt vælge Dansk Tagkompagni.