Hvad er eternittag?

At få et eternittag er populært som aldrig før – faktisk er det danskernes foretrukne tagtype. Det er specielt til småhuse, f.eks. sommerhuse, garager og fritidshuse, men også erhvervsbyggeri, da det er en slidstærk og nem tagløsning.

Et eternittag som tagløsning er også omkostningseffektivt, da materialerne er billigere i forhold til teglsten eller skifer-fliser. Det er fremstillet af miljøvenlige materialer som cement, vand, mineraler og fibre. Et eternittag er derfor til dig som gerne vil have et solidt og billigt tag, men samtidig også tænker på miljøet.

Det er også modstandsdygtigt overfor fugt og svamp samt bidrager til et sundere indeklima – specielt hvis du bor et sted med hårde vejrbetingelser.

Hvorfor skal jeg vælge eternittag?

Der er mange forskellige parametre du skal huske, når du vælger et nyt tag. Det skal f.eks. passe til boligen – eller bygningens design og tagkonstruktion. Udover designet så er der bl.a. følgende grunde til, at du skal vælge et eternittag:

  • Det er vedligeholdelsesfrit og billigt
  • Har en brandhæmmende effekt
  • Modstår angreb fra fugt og svamp
  • Er lavet af miljøvenlige materialer
  • Og er særligt egnet til sommer- og fritidshuse, erhvervsbyggeri m.m.

Et eternittag består af plader i fibercement også kaldet for bølgeeternit. Det er en god løsning til et klassisk og moderne byggeri, og det kan også anvendes på facader.

Det er derfor oplagt som tag, hvis du ønsker et smukt og sikkert tag, der kan holde i mange år, og som er modstandsdygtigt overfor klimaforandringer.

Hvordan er eternittag bygget op?

Et eternittag består af plader i fibercement. Normalt er eternittagpladerne formet som bølgeplader, men de findes også som flade tagplader – f.eks. som erstatning for naturskifer.

Når et nyt eternittag lægges, kræver det ikke et undertag. Det betyder, at det er hurtigt og enkelt at lægge. Du sparer derfor også penge som boligejer, da montageomkostningerne er lavere, end hvis du skulle have et undertag også. Et eternittag tillader også huset at ånde, hvilket sikrer et godt indeklima.

Hos Dansk Tagkompagni har du mulighed for at vælge et eternittag i seks forskellige farver. Vi har også en ubehandlet version i mørkegrå. Alle vores eternittag er produceret i Danmark af Cembrit A/S.

Til bølgeeternittaget fås også et tilbehørsprogram i farver, der matcher tagets. Det giver et flot og arkitektonisk udtryk, som både passer til nybyg samt renovering af tag.

Typer af eternit

Der findes flere forskellige typer af eternit, som er gode valg til tagreparation.

Cembrit bølgeplader (B6):

Cembrit er ét af de førende mærker på markedet indenfor bølgeeternit. Dette skyldes blandt andet materialets kvalitet, det elegante design og den lange holdbarhed. Cembrit bølgeplader B6 er et relevant valg for dig, som ønsker et tag med lang holdbarhed. Denne type bølgeeternit er meget vejrbestandig og behøver derfor ikke meget vedligeholdelse. Derudover ydes der 15 års garanti på dette materiale. B6 tagplader passer også godt til den danske byggestil, hvilket gør denne type velegnet til både nybyggeri og renoveringsprojekter.

Cembrit bølgeplader (B7):

Søger du et budgetvenligt eternittag, så er Cembrit B7 eternitplader et godt valg. B7 består af slidstærke plader i en smuk blå-sort farve, som kan benyttes til både rækkehuse, parcelhuse, carporte og fritidshuse. Pladerne kan bestilles i både fuldkantede designs samt med og uden skruehuller. Valgmulighederne gør det nemt for dig at kunne matche dine krav til montering.

Indhent et uforpligtende tilbud

Udfyld formularen, så vender vi tilbage med et tilbud.
Lige pt. arbejder vi kun på Sjælland.

Udskiftning af renovering af eternittag

I dit vedligehold af eternittaget kan du løbende hold øje med standen på dit tag og har mulighed for forskellige renoveringer undervejs. Ved mindre skader på dit eternittag kan du ofte nøjes med at reparere det lidt.

Et eternittag kan godt få en vis afskalning på sine tagplader med tiden. Det betyder dog kun noget for det visuelle udtryk på dit tag og ikke effekten af det. Udskiftning bliver først aktuel, når du finder knækkede eller smuldrede tagplader. Hvor stort omfanget af din udskiftning bør være, kan vi hjælpe med at vurdere.

Har dit tag det overordnet set godt, kan du forlænge dets levetid med et par år ved at male det. Det koster markant mindre end en fuld udskiftning af dit eternittag, og det opfrisker udtrykket på det.

Det er også relevant for dig at holde øje med tætningen langs ryggen på dit eternittag. Tætningsskiverne her har det med at mørne og krakelere efter 5-10 år, så her kan du forberede en renovering for at slippe for, at vand trænger ind på sigt. Det kan dog let løses med udskiftning af skiverne, og uden hele taget behøver skiftes.

Eternittags levetid

Begge typer eternittag har 15 års produktgaranti. Levetiden på et eternittag er dog ofte meget længere – helt op til dobbelt så lang faktisk, i omegnen af 30-35 år.

Det afhænger af vedligeholdet af taget og håndværket i taglægningen, hvor længe levetiden på et eternittag er. Og den sidste del skal vi nok garantere dig, så det kun er op til dit eget vedligehold af taget, hvor længe det lever.

Hvad koster et eternittag?

Et eternittag er en af de billigere tagløsninger grundet de billige materialer og muligheden for at lægge det uden et undertag.

Prisen på et nyt eternittag varierer dog, da det afhænger af, hvor stort arealet på taget er. Ting som skorstene, kviste eller andre ting påvirker ligeledes prisen på et eternittag.

Hos Dansk Tagkompagni er du velkommen til at kontakte os for et uforpligtende tilbud på et nyt eternittag eller har spørgsmål. Ring til os på tlf. 33 22 33 33, eller kontakt os i kontaktformularen nederst – så vender vi tilbage på din henvendelse.

Asbest i eternittag

Asbest blev før i tiden brugt aktivt i taglægning, fordi det er godt til at forebygge brand. I dag ved man dog, at asbest indeholder en masse skadelige stoffer at indånde, og derfor er det af gode grunde ulovligt at bruge i taglægning nu.

Det findes imidlertid stadig i gamle tage – herunder eternittage, hvor det blev brugt flittigt førhen. Derfor kan der også være asbest i dit nuværende eternittag, hvis det har nogle år på bagen. Har du mistanke om asbest i dit eternittag, kan du læse mere om vores asbestsanering.

Vedligeholdelse af eternittag

Det er ikke til at undgå, at der med tiden vil komme alger og mos på dit eternittag, hvorfor du bør forvente, at det kræver vedligeholdelse, hvis dine flotte tagplader ikke skal begroes. Hvis dit eternittag allerede er begroet af alger, så vil en tagrensning være en god løsning til at genopfriske dine tagplader. Tagrensning slider dog på tagpladerne, hvilket kan medføre utætheder på eternittag af ældre dato. Hvis dit tag er af ældre dato, er det derfor relevant at overveje, at udskifte det gamle tag med et nyt tag.

Kontakt os for et uforpligtende tilbud

Husk at du altid er velkommen til at kontakte Dansk Tagkompagni via vores kontaktformular eller ved at ringe på tlf. 33 22 33 33.

Vi har mere end 20 års erfaring i branchen, og derfor er der ikke ét tagprojekt, som vi ikke har udført før. Vores mål er at gøre dig tilfreds som kunde, hvilket vi sætter en dyd i. Se f.eks. vores referencer fra tidligere kunder og cases.

Hos os tager vi dine ønsker seriøst, og vi går ikke på kompromis med kvaliteten. Det er uanset, om du skal have renoveret dit tag, have nyt tag på huset eller har et tagprojekt, du gerne vil have gjort til virkelighed.

Udover muligheden for at få et nyt tag så udfører vi også tagreparation og tagrenovering i Nordsjælland. Er du ikke interesseret i et eternittag, så tilbyder vi også andre tagtyper – f.eks. betontag, ståltag eller tegltag.

Vi er godt anbefalet

God kontakt

Vi har haft fornøjelsen af at få monteret et nyt tag af Dansk Tagkompagni. Vi er blevet rigtig glade for resultatet, og hvis man skal have skiftet tag, kan vi sagtens anbefale at tage fat i Dansk Tagkompagni. Vi er i hvert fald godt tilfredse.

Gode håndværkere

Super god dialog fra tilbudsstart til taget stod færdigt. Småjusteringer efter arbejdet var færdigt med der hurtigt aftalt opfølgning på så det kunne sidde lige i skabet! Ingen grimme overraskelser eller uventede regninger.

Professionelle og troværdige

Har følt mig varetaget og prioriteret fra dag et og frem til i dag. Kundeservice er i top og samtlige af de gutter som vi har haft gående.Så hvis du søger troværdighed og professionel omhyggelighed og super rimelige priser, så kan du roligt vælge Dansk Tagkompagni.

God kontakt

Vi har haft fornøjelsen af at få monteret et nyt tag af Dansk Tagkompagni. Vi er blevet rigtig glade for resultatet, og hvis man skal have skiftet tag, kan vi sagtens anbefale at tage fat i Dansk Tagkompagni. Vi er i hvert fald godt tilfredse.

Gode håndværkere

Super god dialog fra tilbudsstart til taget stod færdigt. Småjusteringer efter arbejdet var færdigt med der hurtigt aftalt opfølgning på så det kunne sidde lige i skabet! Ingen grimme overraskelser eller uventede regninger.

Professionelle og troværdige

Har følt mig varetaget og prioriteret fra dag et og frem til i dag. Kundeservice er i top og samtlige af de gutter som vi har haft gående.Så hvis du søger troværdighed og professionel omhyggelighed og super rimelige priser, så kan du roligt vælge Dansk Tagkompagni.