• Eternittag

  • Eternittag

  • Eternittag

Hvad er et eternittag?

At få et eternittag er mere populært end aldrig før – faktisk er det danskernes foretrukne tagtype. Det gælder specielt til småhuse, f.eks. sommerhuse og garager, fritidshuse, men også erhvervsbyggeri, da det er en slidstærk og nem tagløsning.

Et eternittag som tagløsning er også omkostningseffektiv, da materialerne er billigere i forhold til teglsten eller skifer-fliser. Det er fremstillet af miljøvenlige materialer som f.eks. cement, vand, mineraler og fibre. Et eternittag er derfor til dig som gerne vil have et solidt og billigt tag, men samtidig også tænker på miljøet.

Det er også modstandsdygtigt overfor fugt og svamp samt bidrager til et sundere indeklima – specielt hvor du bor et sted med hårde vejrbetingelser.

Hvorfor skal jeg vælge et eternittag?

Der er mange forskellige parameter du skal huske, når du vælger et nyt tag. Det skal f.eks. passe til boligen – eller bygningens design og tagkonstruktion. Udover designet, så er det bl.a. disse grunde til at du skal vælge et eternittag.

  • Vedligeholdelsesfrit og billigt
  • En brandhæmmende effekt
  • Modstå angreb fra fugt og svamp.
  • Lavet af miljøvenlige materialer
  • Ejet til sommerhuse, fritidshuse, erhvervsbyggeri mm.

Et eternittag består af plader i fibercement, også kaldet for bølgeeternit. Det er en god løsning til et klassisk og moderne byggeri, men samtidig kan det også anvendes på facader.

Det er derfor oplagt som tag, hvis du ønsker et smukt og sikkert tag, der kan holde i mange år og som er modstandsdygtigt overfor klimaforandringer.

Hvordan er et eternittag bygget op?

Et eternittag består af plader i fibercement. Normalt er eternittagpladerne formet som bælgeplader, men de findes også som flade tagplader – f.eks. som erstatning for naturskifer. 

Når et nyt eternittag lægges, så kræver det ikke et undertag. Det betyder at det er hurtigt og enkelt at lægge. Dermed sparer du også penge som boligejer, da montageomkostningerne er lavere. 

Et eternittag tillader også huset at ånde, hvilket sikrer et godt indeklima.

Hos Dansk Tagkompagni har du mulighed for at vælge et eternittag i seks forskellige farver. Vi har også en ubehandlet version i mørkegrå. Alle vores eternittag er produceret i Danmark af Cembrit A/S. 

Til bølgeeternittaget fås også et tilbehørsprogram i farver der matcher tagets. Dette giver et flot og arkitektonisk udtryk som både passer til nybyg samt renovering af tag. 

Typer af eternit

Der findes to forskellige typer af eternit: 

Bølgeeternit
Bølgeeternit er nok den du kender fra parcelhuse, gårde, villaer m.m. Ved at vælge et bølgeeternittag får du et tag der, udseendemæssigt, minder om et klassisk tegltag – men til billigere penge. Et bølgeeternit kræver ikke som udgangspunkt, undertag.

Skifer eternit
Skifereternit består af flade plader i kvadratisk eller rektangulær form. Overfladen er glat, som giver et lækkert og stilrent arkitektonisk udtryk. I modsætning til bølgeeternit kræver dette et underlag. 

Begge typer eternittag har 15 års produktgaranti. 

Hvad koster et eternittag?

Et eternittag er en af de mere billigere tagløsninger, grundet de billige materialer og muligheden for at lægge det uden brug af undertag. Prisen på et nyt eternittag varierer dog, da det afhænger af hvor stort arealet på taget er. Ting som skorstene, kviste eller andre ting påvirker ligeledes også prisen på et eternittag. 

Hos Dansk Tagkompagni er du velkommen til at kontakte os for et uforpligtende tilbud på et nyt eternittag, eller hvis du har andre spørgsmål. Ring til os på tlf. 33 22 33 33, eller kontakt os i kontaktformularen nederest – så vender vi tilbage på din henvendelse.

Indhent et
uforpligtende tilbud

* Vi arbejder pt kun på Sjælland.

Kontakt os for et uforpligtende tilbud

Husk at du altid er velkommen til at kontakte Dansk Tagkompagni via vores kontaktformular eller ved at ringe på tlf. 33 22 33 33

Vi har mere end 20 års erfaring i branchen, og derfor er der ikke ét tagprojekt som vi ikke har udført før. Vores mål er at gøre dig tilfreds som kunde, hvilket vi sætter en dyd i. Se f.eks. vores referencer fra tidligere kunder og cases. 

Hos os tager vi dine ønsker seriøst, og vi går ikke på kompromis med kvaliteten. Det er uanset om du skal have renoveret dit tag, have nyt tag på huset eller har et tagprojekt du gerne vil have gjort til virkelighed.

Udover muligheden for at få et nyt tag, så udfører vi også tagreparation og tagrenovering i Nordsjælland. Er du ikke interesseret i et eternittag, så tilbyder vi også andre typer af tag – f.eks. betontag